Сајам технике у Баљевцу у оквиру пројекта “Школе за чистији ваздух”

od strane | авг 2, 2023 | Вести

Наша школа учествовала је у пројекту “Школе за бољи квалитет ваздуха” који је спровео УНИЦЕФ уз финансијску подршку владе Норвешке. Осим наше школе са територије општине Рашка, учествовале су и школе ОШ “Јосиф Панчић” Баљевац и “Сутјеска” Супње. Овај пројекат је трајао две године и захтевао је пуно труда и рада како наставника тако и већег броја ученика који су реализовали већи број пројектних активности на ову тему. Школа је у оквиру овог пројекта добила и савремена наставна средства за природну групу предмета. Одређене пројекте које су ученици радили са својим наставницима, школе су 31. маја 2023. године представиле на Сајму технике у ОШ “Јосиф Панчић” у Баљевцу.

Наши ученици осим што су учествовали као излагачи, учествовали су и као посетиоци тако да је већи број наших ученика мога овидети све оно шта су радили другари из наше школе, као и из друге две школе.

Наша школа је од УНИЦЕФ-а добила и посебну похвалу за изузетан допринос реализацији овог пројекта и за активно учешће у свим активностима током ове две године.

МЕНИ

ПРЕДМЕТИ

ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТ

Парламент чине по два представника сваког одељења у школи. Чланове парламента бирају ученици одељенске заједнице сваке школске године. Чланови парламента бирају председника. Програм рада парламента саставни је део годишњег плана рада школе.

ЕКСКУРЗИЈЕ И ИЗЛЕТИ

Наша школа сваке године организује излете и екскурзије за своје ученике и наставнике. Посете сајмовима, стручним скуповима и презентацијама представљају једну од важних активности у циљу побољшања квалитета наставе.

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА

Ученици наше школе сваке године учествују на такмичењима и ученичким смотрама. Запажени резултати које постижу најбољи су показатељ рада школе и квалитетног рада наставника. Поред такмичења у знању, ученици кроз овај вид активности упознају места и градове у Србији и стичу нова познанства,